2018. január 31., szerda

legjobb páros pólók eva:


for her: mulder, it's me!
for him: scully, you're not gonna believe this!

egyszer megcsinálom.
a for himet obviöszli a kutyának.





yesterday's poor choices are haunting me today.
or was it today's bad choices?!?


:(((




gong2

amikor a gongkettő vécéjében jössz rá, hogy fél négy van hajnalban szerdán és kilencre dolgozni kell menni, a kutya nem kapott vacsorát, szóval valszeg széttrollkodta a kukát, és arrólvolt szó, hogy iszunl egyet az  előadás után.

hestegestém

2018. január 29., hétfő

nyitni


váó, szóval a teszkópénztáros srác elég kedves volt és csak egy kicsit krípi, de hogy teljesen a velőmig látott bazmeg, és közölte, hogy nyissam ki magam és nem kell tavaszig várni és fogadjam be a dolgokat. mindez egy szivecskés póló apropóján (amit ahelyett vettem, hogy egy gyereknek vegyek ajit, akit szerdán látogatok, JÓFEJ VAGYOK, tudom). biztos pszichón végzett LOL.

mindenesetre visszasomfordálva a tinderre le is szerveztem két randit menten a jövő hétre. jesz.


2018. január 27., szombat

a ház udvarán pedig nyílik az aranyeső


...
vonattal utaztunk, meleg volt, napsütés. megérkeztünk valami isten háta mögötti megállóba, körülöttünk vágányok, épületek, de azon kívül a fák, mezők és napsütés. de nem ez az indiai vagy thaiföldi érzés, hanem valami szovjet inkább, de behatárolhatatlan, hiszen álmodom. 
vécét kerestünk, míg áll a vonat, mentünk mindenfelé az állomáson. megtaláltuk a mosdókat, a vécé ajtajára valaki fekete filctollal ráírta magyarul, nagyon rossz a wc, de ők a 21-es szobában vannak, kopogjunk be nyugodtan. nem is volt annyira rossz állapotban, de végül mégis továbbindultam keresgélni. mindig előjönnek ezek a furcsa vagy rossz vagy használhatatlan vécék álmomban, ha járnék még a terapeutámhoz, biztos mondana valami okosat. keresgélünk tehát tovább, nem tudom, kivel vagyok, de egyszer csak cili van ott, -aki most, a valóságban már jó pár hónapja brazíliában kalandozik, mexikó után-, ő tudta, hol vannak a klassz vécék. cili amúgy valahogy mindig tudja, rutinos utazó. el is tűnt egy másik irányba már rég. 
elindultam arrafelé én is, és meg is találtam az angol-német feliratos, turistáknak szánt vécéket; de a néni eurót kért tőlem, és nem volt nélam pénz, így visszafordultam.
az állomás másik, hosszanti oldala egy peronban ért véget, mellette, 1-2 méterrel lejjebb csodaszép mező, háttérben falucska, gyönyörű táj körbe-körbe, amerre a szem ellát. a mezőn kutyák futkároznak a virágok között. gondoltam is, csinálok egy panorámaképet a telefonommal. elővettem, a térkép volt megnyitva, mint az utazáskor nagyjából mindig; talán ebből vettem a szovjetet, mert mintha cirill betűkkel lennének a helynevek kiírva. vágyom rengeteg ilyen tájra, a transszibériai expresszre; vagy az, hogy kirgiz utazást terveznek a szüleim most épp (igen, a valóságban). 

és ekkor jelent meg egyszercsak a mező szélén, a fák alatt egy hatalmas barnamedve. elkezdte üldözni az egyik kutyát, egy fekete-fehér border collie-t (amilyen kutya tegnap volt bent az irodában). szorosan a nyomában volt, így félelemmel vegyes izgatottságomban le akartam fotózni vagy videózni, hiszen sose láttam élőben vad medvét. de már arra sem volt időm, hogy bekapcsoljam a telefonon a kamerát, mert a medve észrevett. azonnal felém indult, és mint a horrorfilmekben, pár pillanattal később a lábam mellett a peron szélén megjelent egy óriási barna mancs, és a medve vicsorgó feje a fal alatt. elkezdtem eszeveszetten rohanni az életemért, nem néztem hátra. 
futottam, szaladtam össze-vissza a félig ismeretlen pályaudvar folyosói, épületei között. az embereket mintha egyáltalán nem érdekelte vona a barnamedvém. semmi pánik nem volt, a medve engem akart. végül elértem egy másik irányba tartó sínpár mellé, és bekopogtam a kis vasutas bódéba. egy férfi ült bent, nem volt valami lelkes eleinte, de miután elmondtam, hogy üldöz egy medve, de mintha leráztam volna, készségesen beengedett, nagyon kedves és segítőkész lett. elindultunk, hogy segítsen visszatalálni a szövevényes átjárók és sínek között a vonatomhoz. a medve nem volt szerencsére sehol. 
ám ahogy visszaértünk a megfelelő peronra, a medve megint megjelent, és már teljesen egyértelmű volt, hogy csak engem akar. mint valami iszonyú furcsa wes anderson filmben, a medve alá felirat került, vagy mellé vagy valahogy egyszerűen ki volt írva fehér, egyszerű nagybetűkkel, mint egy feliratos filmben, hogy a medve mondja: engem kell megtalálnia. igazából itt nem is volt annyira félelmetes már, inkább mintha kétségbeesetten szeretett volna velem beszélni. de én elmenekültem előle. senki mást nem érdekelt a medvém, mindenki tudta, hogy nincsenek veszélyben. 

lefekvés előtt a fb falamat pörgettem, és szembe jött egy cikk az exemről. nem értem, miért kavarnak fel ezek a dolgok, több mint 7 éve szakítottunk, azóta sem tudok róla semmit. lehet, hogy ő a medvém. nem az egyetlen medvém, ez is biztos. nem kellene elmenekülnöm előlük, azt hiszem. 

mindenfelé mentem, szűk falak között másztam, hogy ne tudjon utolérni. olyan helyekre igyekeztem menni, ahová nem fér be vagy nem tud felmászni. visszataláltam a vonathoz megint, kiderült, hogy még van egy fél óra az indulásig. álmomban le szoktam késni a vonatokat, úgyhogy örültem, hogy most nem; pedig ha elindulunk, a medvét hátrahagyhattuk volna. 
egy hosszú, keskeny asztalon levesetányérok voltak kirakva, hogy a csoportunk ebédelhessen. a leveses nő rászólt valakire, hogy ne vegyen annyi salátát.
...

tegnap este a koncerten, amire mentünk, nagyon goromba voltam egy sráccal. mire hazaértem a trolival, már az összes gorombaságom, körülbelül gimitől fogva az agyamat marcangolta és kezdett szorítani a mellkasom. szerencsére hazaértem, a kutya (meg az otthonom) pedig sokat segít ilyenkor.

igazából azon csodálkozom, hogy csak egy nagy barnamedve üldözött, nem pedig az egész trónok harca szereplőgárda, sárkányokkal meg minden egyébbel. 








a legtöbb vonatozós dologról pedig ez a film jut eszembe. most a színvilág is hasoló volt álmomban. nézzétek meg. ha szeretitek wes andersont, azért, ha nem, akkor azért, mert ez nem a szokásos anderson film. érzékenyebb, spirituálisabb, és nagyon szép.





2018. január 25., csütörtök

drMáriás egy istenverte zseni



Molnár Gyula a Marson
80 x 100 cm, akril vásznon, 2018

Molnár Gyula a történelem első embereként leszáll a vörös bolygón, ahol felállítva zászlaját elindítja kampányát. S miközben örül annak, hogy végre nem lát a közelében fideszest, hirtelen megdöbben, hogy Jézus jelenik meg előtte a South Parkból ismerős formában, aki megdöbbentően őszinte érdeklődéssel arra kéri, tartson lakossági fórumot, mert kíváncsi a választási programjára.




ha nem borzonganék attól az ötlettől, hogy a napi politika beköltözzön a lakásomba, akkor tuti vennék tőle képet. zseni, tényleg! nézegessétek a képeit, meg menjetek tudósokra.




2018. január 24., szerda

kedvencem a FÉSZEN,

amikor ismerősök ilyen random oldalak (rádiószáz) idióta feladványaira kommentelnek, de persze rossz választ.

WHY.

bang bang


nem tudom, tudjátok-e, de tegnap ismét iskolai lövöldözés volt az egyesült államokban, kentucky-ban. (reuters)
idén a TIZENEGYEDIK. igen, idén, 2018. január 1 és 23. között.

elképesztő.

és soha semmilyen elnök, senki nem fog hozzányúlni a fegyvertartási törvényekhez.

american dream, mi?
idióták.


2018. január 22., hétfő

hc pms


amikor a pizzafortéből rendelek, csak hogy tudjak rendelni nutellás fánkot, mert lusta vagyok a sarki boltig kimenni ÉDESSÉGÉRT, és KÉT DESSZERTET veszek a bizti kedvéért.

majd ha jön a futár, úgy teszek, mintha lenne még valaki itthon. vagy mintha a kutya kérte volna a profiterolt.

KIBASZOTT HORMONOK!



pénisszel írt fantáziák



hát ezt eléggé értékelem ezt a kritikát, bár a filmet nem láttam, de VÉGRE:

A legjobbkor érkezett meg a zaklatást támogató magyar film
"A főszereplő kinéz magának egy nőt, mert az nagyon szép, és azonnal megalázza, amikor az összes kollégája előtt nyomulni kezd rá annak ellenére, hogy a másik nyilvánvalóvá teszi, hogy ezt nem szeretné. Aztán amikor többször is egyértelműen elutasították, kifigyeli és követi a nőt az utcán, majd a találkozás után újra nyomulni kezd rá, nem törődve az újabb elutasításokkal. Aztán annak ellenére, hogy a nő ezt nem szeretné, lesmárolja, majd közli vele, hogy este felmegy a lakására (mivel kileste, hogy hol lakik), majd – nyilván nem törődve a nő visszautasításával – ezt meg is teszi, belép a lakásba, majd megcsókolja.

Mire a nő végre beleszeret, hiszen ennyi romantikának már senki nem tudna ellenállni.

A férfi ez után konkrétan lenyúlja a nő pénzét, tönkreteszi a lakását, majd elkezd úgy beszélni a nővel, mint egy különösen büdös darab szarral, végül megcsalja és dühében a falhoz löki a nőt. És Vámos mindezt tengermély empátiával mutatja be, azt érzékeltetve, hogy bár természetesen a férfi viselkedésének ez a része már túlmegy egy határon, na de hát ez neki a legrosszabb, hiszen romokban az élete szegénynek, nem csoda, hogy így jön ki a mély bánat. És ahogy az már az ilyen röhejes, pénisszel írt fantáziákban lenni szokott, gyorsan kerül is egy nő, aki mindezt megérti, átérzi, és ahogy azt már kell, gyengédséggel válaszol rá."



köszönöm ezt a cikket, kovács bálint!!!





2018. január 17., szerda

work/holiday


izé most voltunk bubuval nyaralni pár napra agadirban, és tök jó volt, de ezt a képet oly rég óta őrizgetem, hogy ha valaki kérdezi, hogy mivel foglalkozom, meg tudjam mutatni, ezzel és így:







ez meg naplemente az óceánon! :))))






2018. január 11., csütörtök

permanent



jó, ezen kacagtam... nekem is 3 van, de nem gyerek LÖL


de az alsó komment :DDDD


2018. január 4., csütörtök

afterparty freddie-ékkel

ez az ország, basszátok meg...


tudom, naiv vagyok, de még mindig reménykedem, hogy egyszer visszakapják azok, akik szétkúrják ezt az országot, egyszer meglakolnak. mert az ő lelkükön szárad a gyűlölet, a szegénység, a félelem, amiben élünk. és ezt nem lehet csak úgy tolni sokáig büntetlenül, KURVÁRA REMÉLEM.

instant karma's gonna get you MADAFAKAZ!

nem igazán vagyok biztos, hogy mit kéne tennem, mármint tüntessek? molotov koktél? önkénteskedés? nem tudom, tényleg. hát majd választások, de bazmeg, katasztrófa az is.


hát ez meg na :D







annyira imádom gillian andersont :D annnyira vicces!
ATE IT, obviously. :D

és maholnap jön az új x-akták évad, AW YEA!



Gillian Anderson (@gilliana) által megosztott bejegyzés,




2018. január 3., szerda

ongoing issues


eh, mindig is gyűlöltem ezt a homofób, bunkó, hímsoviniszta férget.

mucikám a kurva anyád, henrik, én ezt mondtam volna neki if i was olga. vagyis kálmán (mogács! :D)