2022. november 10., csütörtök

egy kis nezeksz

 
szóval tegnap volt a lil nas x koncert berlinben, és ez volt a nászajándékom nyuszóéknak, úgyhogy együtt mentünk. a gyerek albumát egyszer hallgattam meg asszem valaha, de amúgy meg bírom, inkább magát a csákót, mint a zenét, de amúgy nem rossz az se. 
utoljára foo fightersen voltam ilyen arénaturnén, 5 éve, szal kivi voltam. mondjuk egy kisebb csarnokban volt, mert a mercedes benz arenaban, de still.

kérlekszépen, az előzenekar egy félmeztelen fiú volt, vót neki egy cédélejáccója meg egy autotune mikrofonja, és összevissza hamisan énekelgetett bele. nagyon rossz volt, szerencsére épp a végére értünk oda, akkor is pisiltem, míg előadott a függöny előtt. ilyeneket nyomott, de rendkívül bénán élőben (vagy nemtom, biztos tetszik valakinek, a közönség meglepően nagy része értékelte tapssal...)

szal amúgy nem volt rossz, jó volt kimozdulni, meg jól éreztük magunkat (also godbless, hogy berlinben nincs zérótolerancia, így egy-két fröccsöt le lehet gurítani, aztán utána legálisan autóval hazagurulni yooo). de annyira ilyen tipikus amerikai nagykiadó pénzt sajtol ki a rajongókból fílingje volt - i mean maga a fiú jó volt, a vetítések kurvajók voltak, a táncosok is iszonyat jók, de félplayback, csákóka nem is nagyon tett úgy, mintha mindent énekelne, kábé a koncert felét nem is énekelte. mondjuk mondta közben, hogy voltak technikai problémáik, simán lehetett amiatt... szerintem amúgy még most is a berghainban bulizik valamelyik fellépőszettjében btw.

szóval bakker, legalább két vokálost kirakhattak volna a színpadra, vagy egy dj pultot, vagy nemtom, a lassú számoknál egy szintit egy emberrel, felőlem fake-elhette is volna, csak így valami... mert így a fiú meg a táncosok, meg shiny díszletek, így nagyon cédés falunap fílingje volt. legalábbis nekem. 


úgyhogy next stop lizzo az arénában, na mondjuk ő ha egy fél órát csak áll a színpadon, nekem már az megérte :D imádom... aztán most jön a kovács samu is (sam smith), úgyhogy arra mán azé csak megvenném lassan a jegyet...


all in all, egyrészt emiatt a fluffy show miatt nem bírom az ilyen arénás turnékat, másrészt budapesten az aréna egy iszonyú szar helyszín, utálom, meg hát magyar keresethez az árak is vastagok. mosmá germán pízzel kevésbé fáj kifizetni ezeket (igaz, a sam smith 100 eurós jegye azért kicsit fogszívós, de közben meg aaaaaw :))) 


ALSO miért lil nas x? sho szerint lil nasty sex, de szerintem lehetne inkább little nasty ex, mint az exed. hát nemtom. lehet, hogy most le is gúgelezem, bár az kevésbé fun.



UPDATE: bazmeg ennek a szerencsétlen fiúnak literally montero a keresztneve (mint a turné ugye), de azért, mert az anyja akart egy mitsubishi monterot és végül nem lett neki. WTF. a nas meg csak így egy kitalált név (I mean you know, NAS the rapper), aztán az x-et mellérakta később. eh. a mi magyarázatunk obvi sokkal jobb!!!


Nincsenek megjegyzések: