2022. január 21., péntek

anarchy in the boxi

 
szal itt berlinben tokre szigoruak a kutyas torvenyek, az alap, hogy regisztralni kell a kutyakat, kapnak varosi biletat az onkormitol, ez alapjan kell utanuk adozni (az elso utan minden tovabbi kutyaert tobbet), kell legyen felelossegbiztositasuk, de az is meg van szabva, hogy milyen hosszu porazon lehet oket a jardan es a parkokban setaltatni. elvileg 1 meter a jardan (na ezt nem tartom be), es nem szabad elengedni oket porazrol kabe sehol, csak azoknak, akiknek van erre kulon papirjuk (vizsgat tettek) es kapott a kutya erre kulon biletat. ezeket se nagyon tartjak be, bar azt hittem, de, mert nemetek :D, de sokan siman poraz nelkul setaltatnak. 

van egy cuki park a kapu elott a teren, reggelente oda szoktunk lemenni egy 10-15 perces rohangalasra, szocializalodasra. de a zold, elkeritett reszre kozepen nem lehet elvileg kutyat bevinni, foleg nem poraz nelkul. na a kozosseg itt pont ezt szokta minden reggel csinalni :) es tok jo. semmi garazdalkodas. fagyi is kezdi megszeretni, rohangalgat, ismerkedik.

na szoval ma reggel kileptem az ajton, es RENDOROK voltak a ter oldalan, ugyhogy mint valami bunozo, azonnal iranyt valtottunk, es korbesetaltuk a teret porazon instead of randalirozas. es a park masik oldalan egymasnak adtak a drotot a kutyasok, hogy rakd ra a porazt, mert jonnek a rendorok! ugy ereztem valam, mint valami illegalis, underground mozgalom tagja... visszafele lattuk, hogy egy szegeny kutyast epp vegzalnak a ter kozepen, az elkeritett reszen... 

eleg szomoru volt, mar ertem, miert van mindenhova kiirva, hogy ACAB itt berlinben :D THEY KILL FUN! lol



EDIT: mindekozben asszem 5 grammig lehet nalad fu legalisan, azert nem vegzalnak a rendorok. HAT OKE BERLIN! :D

EDIT2: berlinben 15 gramm, máshol 5-11-ig németországban btw


Nincsenek megjegyzések: