2016. január 20., szerda

véradás


gyerekek, szoktatok vért adni?
a nagybátyámnak kéne vérátömlesztés, de mivel nem műtik és vérhiány van, így nem tudnak adni, csak ha valaki az ő nevére ad vért. az nem baj, ha nem ugyanaz a vércsoport, mert azt "becserélik", tehát ő a megfelelőt kapja.
én a tetoválás miatt nem adhatok fél évig (most üttettem át). gabika, a nagy véradó meg most szúratott piercinget.

ha szoktatok menni és jófejek vagytok, akkor kérlek, kommenteljetek és megadom az infókat, annyit kéne csak csinálni, hogy szólni véradáskor, hogy neki lesz, azt hiszem.

nagyon köszi meg minden.





5 megjegyzés:

bálimi izidor írta...

Jaj volt egy vitám erről nemrég az egyik beteggel, hogy a férjének tervezett műtétje lesz, és kell vértadnia, ezen annyira méltatlankodott, hogy gondoltam felpofozom... hogy az egészségügy így meg úgy, és most neki kell vért adni ...
egyébként megdobhatná az oep a véradókat egy ötezressel, már lenne, aki adjon...

írta...

szentem vért adni menő :)
mondjuk én irtóra félek tőle, és egyszer majdnem nem is adhattam, úgy felmegy a pulzusom, és kiküldött a néni nyugodni :)
hát igen, ha pénzért lenni, tuti mennének! de aszem utalványt adnak, az is tök jó. plusz ingyen csekkolják a véredet, menő. de mondjuk legalább van csoki meg víz :) az is valami... meg hát az érzés, hogy JÓ EMBER VAGY (HHHAHAHAHAHAH)

írta...

ja meg mondjuk az emberek szerint a kórházak honnan szereznek vért, ha nem abból, hogy vannak véradók? lecsapolják a hullákat? vagy ilyen kecsapos művért használnak vagy mi???
phö

Gab írta...

Ja, akartam is exkuzálni magam, h mennyire adnék vért, de sajnos nem tudok. De ezek szerint már gondoltál rá. Viszont mindenki adjon vért! Nem lehet mindig csak a sült galambot várni meg a kormányt hibáztatni! Ahhoz, h működjön az egészségügy, muszáj TBt fizetni meg vértadni. Nem születik az magától! Ez a része a mi dolgunk.

írta...

GABÍÍÍÍÍÍÍ <3