2016. augusztus 19., péntek

olvass, gondolkodj, szavazz


helsinkiék az októberi népszavazásról.


én azt itt már többször mondtam, hogy szavazni mégpedig elmegyek (pontosabban eljárok. eddig egyet hagytam ki, az elsőt, mert amerikában voltam és nem tudtam, hogy kell onnan szavazni), mert el tudok menni, lehet szavazni, és nőként lehet szavaznom. (itt már csak a első bekezdés is... "Az 1848:V. törvénycikk a nőket a választójogból kizárta. A törvény szövege értelmében a hazaárulók, a gyújtogatók, a csempészek, a gyilkosok és a nők nem kaptak választójogot." szóval menjünk élni a jogunkkal, gyújtogató nővéreim!!! lol. ja és még nincs 100 éve: 1919. november 17.)
szóval akárhogy is, aki érvénytelenül szavaz, nem a bevándorló-problémát tekinti semmisnek (aki igen, az HÜJE), ahogy egy csomóan habzó szájjal üvöltik, egész másról van szó itt.



na mindegy, lejöttem a balatonhoz, hogy kicsit napozzak, 22 fok van, felhős, és otthon hagytam a szúnyogirtót, a naptejet és a kajákat, hogy ne rohadjanak be a hűtőbe :( ezzel szemben a 3 ciderem elhoztam, hogy legyen. ok. de legalább a könyvecském is hoztam, amit az öcséméktől kaptam, elég vicci, ez a nő egy kibaszott őrült. eddig arról szól, hogy szafarizgatnak hatan afrikában és végigpiálják és -kábszizzák az egészet :)


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lehet, még reggel van, azért nem értem, de az érvénytelenül szavazás ugyanaz ám, mint a nem elmenés (az érvényesség szempontjából legalábbis). Annyi különbséggel, hogy adsz egy papírnyi pluszmunkát a szavazatszámlálóknak.

Üdv,
Csani

írta...

cső csani!
szentem nem, pont azért, amit ők is írnak. nem érdektelenség, ha érvénytelenül szavazol, de ha nem mész el, az az, ezért. de végül is ja, outcome szempontból tökmindegy, mint ahogy maga a népszavazás is. valamint MINDEN AZ ÉLETBEN :D

Névtelen írta...

Jó, én értem a logikát, Kovács Gergőék is ezt mondják, csak ez megint olyan üzenet, ami nem jut el kvázi senkihez. Olyan ez, mint amerikában azok aránya, akik nem a két nagy pártra szavaztak, igazából senkit nem érdekel, hogy nekik miért nem felelt meg a gennyes tus a redvás szendviccsel szemben. Ha érvényes lesz, akkor azért, ha nem, akkor meg azért lesz miről beszélni; az érvénytelen szavazás pedig az emberek 80%-a szemében úgyis úgy fog lejönni, hogy ők azok, akikkel nem érdemes amőbázni.

Üdv,
Csani

írta...

mit érdekelnek engem az emberek, CSANI!
gondoltam rá, hogy azzal nagyobb hullámokat keltenék, ha lelövetném a bájerzsoltot, de momentán nincsenek a kezemben megfelelő eszközök... :/