2016. október 5., szerda


természetesen velük vagyok.
nem tudom elképzelni, hogy az abortusz betiltásában mi a jó, mi az előnye bármilyen szempontból. de tényleg, azon kívül, hogy VAN, AKI SZERINT az abortusz nem oké. így ez az oka. gyilkosság. amíg a nő testében van, addig az a nő teste, tehát a nő döntése. ez nem vallási vagy meggyőződésbeli kérdés. amúgy meg ha nem támogatod az abortuszt, ne legyen abortuszod. de a többiek döntéséhez (vagy gyilkosságához) kurvára semmi közöd nincsen. ítéld el nyugodtan, hol nem szarom le.
félreértés ne essék, nem azt vallom, hogy az abortusz egyedül a nő döntése egy kapcsolatban például, de az csakis rá és az apára tartozik (ideális esetben, értitek), és senki másra, főleg nem egy politikusra. és minden nőnek joga kellene legyen a biztonságos orvosi ellátáshoz. aki mást mond, az simán egy fasz. hestegennyike.







4 megjegyzés:

Névtelen írta...

A végén írtad a lényeget. Csak akkor halkan megkérdezném, hogy miért "my body. my decision.", és miért nem "our child. our decision."? Véletlen lenne? Vagy netán szándékos provokáció, ami a felelősségteljes szexualitást célzó társadalmi vitában éppen ugyanolyan trollkodás, mint az abortusztilalom? Döntsd el!:)

Üdv,
Csani

u.i.: a következő posztban foglaltakban pedig megint nekem hízelegsz, I see what you did there!

írta...

jójó, igazad van, ez engem is szokott zavarni, de közben persze akkor felmerül a kérdés, hogy bár a gyermek fifty-fifty petesejt és spermium, a védekezés is fifty-fifty felelősség mondjuk, de mégiscsak a nő viseli a testében vagy mi 9 hónapig meg ő fogja szoptatni, érted. akkor most ezt hogyan számoljuk ki?!
maybe our child, my body, the government's decision :/
ha már a trollkodásnál tartunk.

TUTTTAM, hogy a she.hu tetszeni fog neked!!! <3

Névtelen írta...

Hidd el, nem akarom lebecsülni a kismamaság és az anyaság nehézségeit, de azért azt hiszem, úgy teljes a kép, ha odarakjuk mellé, hogy a kispapára, apára rakódó terhek is megnőnek ugyanebben az időszakban (mégha nem is ugyanakkora mértékben). De mindettől függetlenül gondolom, hogy ha az apa akarja a gyereket, az anya pedig nem, nem szabadna, hogy az anya az abortusz mellett dönthessen (kivéve, ha az anya gondoskodott a megfelelő védekezésről, csak épp nem jött össze). Ennyi felelősségtudat járjon már együtt a szexualitással, ezt lehetőség szerint ösztönzéssel, szükségképpen pedig büntetéssel érjük el.

És még valami. Nálam az esemény utáni tabletta a fogamzásgátlás kategóriába tartozik, amihez nem gondolom, hogy kellene a férfi hozzájárulása. Viszont a my body ott is sántít, hogy egy abortusszal elég durván kockáztatja a nő azt, hogy többet nem lehet gyereke, ami adott esetben kurvára tartozhat a férfira is (aki előbb vagy utóbb szeretne az adott nőtől gyereket). Szóval azt szeretném, ha a nők nem valamiféle büszkén birtokolt jogként, hanem két ember életét - akár csak átmenetileg is - pokollá tévő vészforgatókönyvként gondoljanak az abortuszra.

Az emberiség túlszaporodásának jegyében: don't make love, don't make war!

Üdv,
Csani

írta...

jó, hát persze, csak trollkodtam. csak hát ahogy te is írod, annyi eshetőség van... alapesetben persze, de mi az alapeset? mindketten akarják a gyereket. vagy pont, hogy nem, mert akkor nem lenne abortusz. vagy nem, de becsúszik, mert elszakadt a koton. vagy mert 0,1 % vagy mert vagy mert vagy mert... na így. természetesen egy gyerek két ember dolga, akik csinálták, na ezt akartam kihozni.
jó hát persze, nyilván vészforgatókönyv, hát nem hiszem, hogy valaki hobbiból csinálná, én alapból így értem, mármint nekem ez a kiindulópont. és épp ezért szokott felbaszni, hogy betiltják, mintha egy nőnek olyan kurvajó hobbi lenne abortuszra járni meg olyan irtó egyszerű döntés. mondjuk nem tudom, mert én sose voltam ilyen helyzetben. (lucky me. és hogy nem vagyok texasi.)

az emberiség túlszaporodásának jegyében: make war, don't make love, let's all die out NOW.

na megyek aludni. fárasztó gondolkodni :( (biztos ezért nem csinálják olyan sokan kicsiny hazánkban...)