2018. április 9., hétfő

szóval én most eléggé csalódott vagyok és úgy érzem, hogy összetört a szívem. és nem is azért, mert kétharmad (az csak így simán 100% szürreál), hanem mert most már világos, hogy ez az ország nem az, ahol élni szeretnék hosszú távon vagy ha úgy hozza a sors, felnevelni a gyerekeimet. vagy nyugdíjba menni. vagy orvoshoz menni. vagy vállalkozni, vagy bármi.
anyám régóta nyomja, hogy menjünk, menjünk, én is és a tesóm is. nyuszó a legcukibb, ők is mindig mondják, hogy menjek, náluk lakhatok az elején, segítenek. és eddig mindig mondtam, hogy jóóó, igeen, tudooom, de hogy hát az van, hogy izé meg minden meg amúgy én elvagyok és szeretem tökre ezt az országot. meg hát egy dolog van (persze a családomon felül), a zenekar, ami itt tart, komolyan. mert melót, lakást, parkot, kocsmát, koncertet, kávézót mindenhol találok, de ezt az álmot csak itt és most tudom megvalósítani. és ez az egyik legcsodásabb dolog most az életemben. és a szüleim. most akkor a hetven felé közeledő szüleimet itt hagyom? ha bármi történik, bármi, akkor nekem napok, míg ideérek. a tesóméknak pár éven belül gyereke fog születni, akkor megint csak nem leszek itt? a kurva élete. de azt hiszem, ma reggeltől már nem élem meg megfutamodásnak. hogy nekem kell elmennem a saját hazámból, és itt hagyom, hogy szétbasszák és nem harcolok, hanem hátat fordítok. hogy nem teszek azért, hogy egy nekem is élhető helyet hozzak létre. és ez azért szar érzés.
szóval a terv marad, pár hét és felmondok. elkezdek aktívabban lehetőségeket keresni berlinben. ha megyek, nyilván berlin. sok barát, kurvajó város és relatíve közel van, olcsó repjegy, meg van vonat és busz is.

ma még hartbrék, aztán tervezés.



UPDATE: szóval csak hogy szomorú vagyok. nem is most a politika miatt, hanem hogy személyesen nekem ez egy jel, amit nem akartam meglátni. egy határ, amin nem akartam átbillenni, hogy jobban akarjak menni, mint maradni.



8 megjegyzés:

Névtelen írta...

:( Ne!

Üdv,
Csani

írta...

tök őszintén és irónia nélkül: miért??

Névtelen írta...

Mert mindenkire szükség van! Mindenki értékes, mindenki fontos, mindenki űrt hagy maga után. És mert tudom milyen "elveszíteni" egy embert, akit szeretsz, és nem kívánom a szeretteidnek. Mondom mindezt úgy, hogy teljesen megértek mindenkit, aki elmegy, csak szomorú.

Üdv,
Csani

írta...

egyrészről értelek és tökre igazad van (you little soros army-recruiter), másrészről szerintem a családom jobban örülne egy boldog és kiegyensúlyozott nekem, aki messze van, mint egy idegbeteg, stresszes, vergődő nekem, aki itt van. a fél baráti körömet már én is "elveszítettem" így. és szar. de hát az élet nem habostorta, oder ponyhof.

Névtelen írta...

Úgysem én foglak motiválni, de meg lehet tanulni nem idegbetegnek, stresszesnek, vergődőnek lenni. Nyilván (életminőségi) lemondás az ára, amelyet ha nem vagy hajlandó vállalni, akkor a jóisten nem fog meggyőzni. Én mondjuk örülnék, ha a magyar kultúrát nem semjénzsoltok formálnák a következő évszázadoktól, de ha mindenki más elmegy, akkor sajnos ők fogják.:( Az a baj, hogy ha egyszer elmész, visszajöhetsz, de a gyerekeid már nem fognak.

Üdv,
Csani

írta...

igen, igen, ez amúgy negem is aggaszt, hogy akinek nyugat felé húz a szíve/ízlése mittomén, az le fog lécelni, és csak a szovjet nénik maradnak, meg a semjén. de olyan csodálatos lenne, ha olyan otthonom lenne, ahol békésen élnénk egymás mellett. najó, békésebben.
gyerekeim nem lesznek (bár you never know, ugye), de én úgy érzem, hogy én kint is tök magyar lennék, meg a kis pulyák is. pár ismerősöm egyébként pont a gyerek miatt jött haza (nagyszülők, meg minden), ami szerintem tök reális. na de ez engem nem érint. én csak egyszerűen szeretnék libsi, drogos orgiákba járni nap mint nap és faszos festményeket nézegetni a soros galériáiban és lányokkal csókolózni nyilvánosan és leszarni, hogy ha valakin csador van és nem basztatni senkit (kivéve a semjént). HÁT OLYAN NAGY KÉRÉS EZ?!?

Névtelen írta...

Ezeket szerintem itthon is tudod csinálni, illetve sehol sem tudod 100%-os biztonsággal csinálni (neonácik mindenhol vannak pl.), szóval ez szerintem kevés. Még az is kevés lenne, ha azt mondanád, unod a "szovjet néniket", mert töltheted minden estédet akár a bulinegyedben úgy, hogy kb. meg sem szólalsz magyarul, ergo mintha nem is itthon lennél. A csadort egyre több és több helyen fogják nem szeretni, szóval ha ez elvárás, akkor attól tartok, csalódnod kell majd más országokban is. (Mondjuk a csador mögött lévő nő kb. felakasztana egy fára, amiért mondjuk lányokkal csókolózol mellette, de hagyjuk.:) Nyilván mindenkinek mások az igényei, ugyanazt máshogy látjuk, de szerintem még bőven akad annyi féle lakókörnyezet, hogy nagyon sok típusú ember otthonra tud találni ebben az országban - akár vidéken, akár a fővárosban -, úgyhogy egyes "szovjet nénik" miatt szerintem nem indokolt a depresszió. Meg miniszterelnök-helyettes "úr" arcáról is lefagy majd egyszer a mosoly, legkésőbb akkor, amikor Szent Péter kurvára nem nyitja ki előtte az ajtót, Te viszont mosolyoghatsz addig is, az után is! Ha el tudod fogadni, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd, alighanem megnyerted ezt az élet nevű játékot! Nagyobb nyertes leszel, hidd el, mint azok, akik abban a hitben élnek, hogy a világ rájuk mosolyog!

Üdv,
Csani

írta...

"Mondjuk a csador mögött lévő nő kb. felakasztana egy fára, amiért mondjuk lányokkal csókolózol mellette, de hagyjuk."

ó váó.