2018. szeptember 26., szerda

there is no spoon


1. onnan tudom teljesen bizton, hogy ősz van, hogy tegnap este a kutyó először kucorodott mellém az új kanapén (április óta) és aludt be :) kis kakis.

2. megnéztem megint a mátrixot, és bházmeg, az még mindig egy kibaszott jó film. nem is öregedett rosszul szerintem. emlékszem, mikor kijöttem a moziból utána anno (16 voltam), kb. órákig még ezen pörögtem... szerintem a fél világ az agyak a tartályban elméleten gondolkodott hónapokig :) nem beszélve a két szupercuki/szexi főhősről lol. keanu azóta is kb. pont ugyanúgy néz ki (és a kung fukat meg mindent tényleg ő nyomta!) carrie-anne csak szexibb lett, a wachowski fivérek pedig wachowski nővérek lettek... modern idők gecc!



2018. szeptember 20., csütörtök


itt, mária országában, a kárpát medence szívcsakrájában, ahol csak tiszta szívű, becsületes szittyák laknak - kírem szeretettel azt az arcot, aki nekem baszódott valszeg parkolás közben elölről, hogy jelentkezzen már légyszi, biztos, csak nem volt nála toll és papír, amúgy gecire becsületes, mert a legkondit széttörte darabokra elöl, ezért főttem hónapokig a verdában nyáron (most tudtam elvinni a szerelőhöz), az negyven lesz tavasszal, meg új tartó kellett a rendszámnak is és meg kellett szerelni a lökhárítót (most él, de majd az egészet valszeg ki kell cserélni enivéj), köszi szépen, GOD BLESS!

hestegakurvaanyátokamúgyemberek

hestegbiztosegyafgánmenekültvoltvagycigány ORBÁN NÉPE UGYANIS ILYET NEM TESZ!!! (kivéve a szűk és tágabb családot valamit barátokat és üzletfeleket)

KÖSZORBÁN!!!!


wm3


fhú bazd, megnéztem a west of memphis-t is tegnap Amy Bergtől. hát az egy kibaszott kemény sztori.

szóval '93-ban egy fostos, white trash, poros, apró arkansas-i faluban egy nap 3 nyolcéves kisfiú eltűnt. másnap találták meg a lemeztelenített, cipőfűzőjükkel megkötözött kicsi holttesteket egy patakban.
kb egy napra rá már le is tartóztattak 3 nehéz sorsú, white trash tinédzsert, 16, 17 és 18 éveseket. damient, a 18 éves fiút halálra ítélték, a másik kettő srácot életfogytiglanra. minden tök egyértelmű volt, a fiúk sááátánisták voltak ('94-et írunk ugye, ez eléggé ment akkor) és gyorsan le is lehetett zárni az esetet. nyilván az egész ügy elég nagy médiavisszhangot keltett amerika-szerte. szépen lassan derültek ki dolgok évek alatt, ki hogyan, miért és mit hazudott eskü alatt, kit nem hallgattak meg egyáltalán (konkrétan, aki bizonytotta a fiúk alibijét), milyen ordas hibákat vétettek a rendőrök meg a különböző szakemberek. egy csomó ember összefogásával egyre nagyobbra dagadt a botrány, és míg a fiúk börtönben éltek (egyre biztosabbnak tűnt, hogy teljesen ártatlanul), addig országos szintű tiltakozás kezdődött, pénzgyűjtéssel, új ügyvédekkel, nyomozókkal, odáig, hogy többek között patti smith és eddie vedder részvételével csináltak koncertet és pr-t a fiúknak.




a wm3 (west memphis three) 18 év után szabadult a börtönből, úgy, hogy bűnösnek vallották magukat (ez az ún. alford plea, hesteg amerikai igazságszolgáltatás...). jason, a legfiatalabb srác addigra többet töltött az életéből börtönben, mint szabadon - ártatlanul. felfoghatatlan.

és az igazi gyilkos a mai napig szabadlábon van!
és ami még ennél is keményebb, ha lehet, hogy ez nem egy kirívó eset. ez valószínűleg egy kibaszottul általános dolog az óriási usában. biztos, hogy emberek százai töltik így a börtöntüntetésüket, vagy végezték már ki őket.

just to be clear: a filmet amúgy damien is producálta, szóval nyilván nem fullosan pártatlan, de nagyon is próbál objektív lenni, és a tényeket nem nagyon lehet ferdíteni (plusz a rendező személye azért elég jó garancia)... remélem, mind a hárman legalább egy zsák pénzt hoztak ki a sztoriból, ha már a fiatalságukat elvették tőlük :(

damien, jessie és jason:




ny times 2012


2018. szeptember 19., szerda

szektásodásokba


hírolvasás helyett beletemetkeztem a vallási szekták dokufilmjeibe, néha vannak ilyen fellángolásaim, szóval a Going Clear: Scientology and the Prison of Belief cíművel kezdődött (egész film angolul nézhető itt), ami azért nem egy nagy titok, elég sok mindent lehetett a szcientológus egyházról tudni már (pl hogy l. ron hubbard fullos pszichopata volt, de tényleg, meg volt bomolva az elméje a csávónak már fiatal korától, igazi tankönyvi pszichopata), a meglepő az volt, hogy ENNEK ELLENÉRE IS IMÁDOM JOHN TRAVOLTÁT még mindig (love ya johnny!) és várom, hogy még életében egyszer kapjon valami igazán fasza szerepet, mint anno a pulp fiction.
but anyway,
aztán áttértem warren jeffs ügyére, a csávó szintúgy fullos pszichopata, gyerekmolesztáló, rasszista, náci, minden, ami kell. belenéztem egy dokuba (the man with 80 wives), nem volt nagy szám, most a Prophet's Prey-t fogom nézni, az már azután készült, hogy 2011-ben végül életfogytot kapott, úgyhogy nem csak ilyen hírkövetős doku. (btw az se véletlen, hogy egymás között szaporodnak, hiszen így valszeg egyre több a sérült gyerek. ez persze egy "prófétának" csak hasznára válik...)
EDIT1: megnéztem a filmet, lehozott az életről gyerekek :O csávó full beteg tényleg, de azért annyira nem, hogy ne tudja pontosan, hogy mik a szekta kiépítésének a legfontosabb állomásai (elszigeteleg falvakba költözés, oktatás beszüntetése, mindennemű külső információról való letiltás, apokalipszistől való paráztatás, minden egyes pont gondosan ki volt dolgozva...). most meg böriben van, de azóta valszeg az egyik tesója ugyanúgy irányítja az egyház dolgait. kő-ke-mény. amiről nem volt szó, az viszont az a bejátszás, ami a 80 wives-ban benne volt, amikor a fekete bőrszínű emberek ellen beszél, amit annak a faszinak megmutatott a magánnyomozó. színesíthették volna a palettát, mondjuk nemigen kellett. VÁÓ. remélem, nem ezzel fogok álmodni...




szal lényeg a lényeg, amy berg munkássága nagyon érdekes, ő rendezte ezt is, illetve forgatott pedó papokról, gyerekmolesztáló hollywoodi producerről, ilyenek. most ezeket majd mind megnézem, míg gyomorral bírom. (és ő rendezte a janis joplin: little girl blue című zenedokut is, amit láttam a toldiban, és kurvára kibaszottul jó volt!)

és hogy bazmeg, mindegyik ilyen pszichó férfi...  a szélsőséges vallási kultuszok vezetői, a diktátorok, a sorozatgyilkosok nagyon nagy többsége férfi. annyira kemény, hogy így sikerült eltorzulnia a társadalomnak szépen lassan, nem? mondjuk nem tudom, mikor kezdődhetett... vagy így indult? (like oldalborda-sztori for 1) többet kéne erről olvasnom prábebli. amúgy a nők is simába bele tudnak bolondulni a hatalom-pénz-szex háromszögbe, de a férfiak azok, akik tényleg fullosan képesek elhinni, hogy ők a kibaszott világ közepei, földi istenek, próféták, kutyafasza. nem kell messzire mennünk amúgy itthonról... egy csomó csávó igazán kihúzhatná a seggéből a fejét.
és az emberek meg még mindig beszopják, hogy ez a csávó isten földi helytartója minden bizonnyal: próféta, mer aszongya, és onnantól tényleg bármit megtesznek neki. annyira kemény.
egyébként másik oldalról megértem azokat is, akik pl a szcientológiához fordultnak, vagy akármilyen egyházhoz, csak kívülről olyan kibaszott félelmetes ez az egész.

(hirtelen beugrott egy évekkel ezelőtt motoros találkozó, ahová az unokatesómékkal mentem (férfi-hatalom-szex témakörben). nyilván közöm sincs a motorokhoz, de nyitott és kíváncsi vagyok, as we know, szal elmentem, és emlékszem arra a nagyon durván bénító érzésre, amikor az esti bulika alkalmával egy szabolcsi falu polgármestere eléggé bebaszva elkezdett rám nyomulgatni (ronda, alacsony, rosszul öltözött, fullunalmas középkorú fickó volt) - az a bénító para, hogy a nagynéném meg az asztaltársaság csak bámul meg kacarászik, meg nem tud mit kezdeni a helyzettel, talán nem is tűnt fel, bár szerintem érezhetően kínos és feszült volt a légkör - szóval hogy persze hamarosan elmenekültem a szobánkba lefeküni (pedig szívesen maradtam volna, de ez a patkány nem hagyta, hogy jól érezzem magam), de esküszöm féltem, hogy a csávó utánam fog jönni. szal hogy ez a bénító félelem zsigerből jön-e a nőknél, vagy belénk van nevelve? vagy hogy van ez az egész? a férfi vajon érzi ezt? bár ez gondolom tök normális, fogalma sincs, semmiféle szenzora nem érzékeli ezt az óvatos tartózkodást, amivel kezdődik egy ilyen reláció. én valszeg beszóltam volna neki keményebben, pl ha ott vannak a barátaim, vagy valaki erős, akiben bízhatok, vagy olyan helyne vagyunk, ahonnan elmehetek haza; de nem én élek ott, és polgármester volt a csávó... )

de félreértés ne essék: nem gyűlölöm a férfiakat meg semmi ilyesmi :D dehogy. de azért sokan bele vannak kényelmesdve ebben a felsőbbségi pozícióba, akár tudtuk nélkül. szóval ja, hogy a seggük meg a fejük, amúgy, ennyi kéne.


addig is a joplin film trailere - kötelező a film!!!






"Hat évet kapott egy kisfiúkat molesztáló pécsi férfi"
hat év?! hát az nem lófasz??? vagy csak én érzem így? hat év az semmi! gondolom, az előzetest is beleszámítják, szal kb 5 éven belül megint a parkban lesz a csávó és gyerekeket fog fogdosni... remélem ilyenkor, hogy igazak a hírek, miszerint a böriben a gyerekeket zaklatókat péppé verik rendszeresen. én azokat, akik gyerekeket bántanak, kizárnám a kibaszott társadalomból. vagy nem tudom, néha azon godnolkodom, hogy frankón kéne munkatábor, aztán takarítsák a városokat, szedjék a kutyaszart, ültessenek fákat, építsenek padokat, fessenek kórházakat, plusz járjanak terápiára, kötelezően kelljen tanulniuk és önfejleszteniük az ilyen embereknek. mondjuk persze mindnekinek, aki böribe megy. tudom, ne álmodozzak, főleg ne ebben az országban, ahol az igazságszolgáltatás is meg a böri is olyan, amilyen. harmadikvilágbeli, na, mondjuk ki (böricikk 1, helsinki bizottság cikkei a témában). mint az egészségügy meg az oktatás meg a... szal ja, előbb valszeg azokat kéne rendben tenni. és azok a gyerekek is, akiket zaklattak... kétlem, hogy bármelyikükkel is megfelelően foglalkoznak gyerekpszichológus. egy részük biztosan lelkileg egy életre megnyomorodott... az egész magyar társadalom tele van lelki rokkantakkal.


jaj najó, sokkal jobb volt minden, míg nem olvastam a híreket!!!


2018. szeptember 15., szombat


yo leszedték a védőlencsét, minden király, minden metál, minden zsír!!!
anyám kérdezte, hogy őt lehet-e műteni, na de ő világéletében sasszemű volt, és most 65 és reklamál :D én sose láttam messzire magamtól, mióta az eszemet tudom, úgyhogy ez nekem annyira durva :) és mondta a nő, hogy ez nem annyira neki van, hanem olyan fiatal (ISMÉTLEM: FIATAL muhaha) rövidlátóknak, mint én, mert mi kb húsz centire látunk, onnantól minden homály (nekem mínusz 4 és 5-ös szemem volt... VOLT BAZMEG ááá) és hogy már most is mondtam, hogy milyen klasszul látok, erre mondta, hogy pedig ez még semmi!
ÁVOZLÁJK:




(andy! :D imádlak.)

2018. szeptember 14., péntek


being honest kurvajó, hogy látok, de aggódom, mert a szemüvegem nélkül ilyen apró kis malacszemeim vannak, kb az egyetlen jó dolog a fejemen a szemüveg volt... bár a párfogási sikerességét tekintve ennél nemigen lehetne rosszabb.

mindenesetre holnap reggel megyünk az orvoshoz kontrollra, a ma tökre jó volt, semmi fájdalom meg semmi idegenérzés, szerda délután-csüti délelőtt volt kicsit tress, de ellőttem a két cataflamot és tök oké volt. úgy folyt a könnyem, mint az ilyen japán animékben, amikor a szereplők ilyen patakokat sírnak ya know

mindenesetre ma bekúrtam a fejem a fürdőszobaszekrénybe, talán nem is baj, hogy még nem megyek dolgozni hétfőn... löl.


a tél sem lesz rossz szemüveg nélkül, nem fog bepárásodni meg ilyenek, de a nyarat várom, akkor viselhetek napszemcsit, amikor csak akarok!!! és látni fogok a víz alatt úristááán, monnyuk évente egy napot megyek vízbe, but still. és felvehetem a fejhallgatóm, mert nem fogja nyomni a fülem a szemüvegszár! meg nem kell törölgetni, nem ázik meg, nem karcolódik, nem csúszik le a fejemről, ahh! 


2018. szeptember 11., kedd

lasercats...I mean laserműtét day 0


megműtöttek ma délután, képzeljétek!!! adtak valami fasza kis nyugtatót, aztán végignéztem ilyen clockwork orange szempöcökkel, ahogy az asszony lekapirgálja egy kis lapáttal a szemgolyóm felső rétegét, csupa móka volt!!! lolzi. amúgy nem volt para, gyors volt és nyugis. mondjuk ha hosszabb ideig tart, valószínű jobban ráparázok. úgyhogy egy kínos intermezzo után, amúgy nem volt gáz, állítólag rendszeresen megtörténik (limit a bankkártyámon el ó el, de apám kifizette a másik szemem :D), feltoltam brendnyú napszemcsim, amivel a bolognai reptéren leptem meg magam tegnap az íventre, és hazataxiztattam magam apámmal. azóta cseppentegetek, mint a gép, de nem fáj egyáltalán. az igazi poklot csüti-péntekre ígérték :D szombat reggel leszedik a lencsét, aztán 3 hónap alatt áll be fullon. és kiírtak jövő hétre is, bár állítólag lehetne amúgy dolgozni, de az orvos szerint jó, ha pihenek. ha meg elengedtek, akkor inkább nyugizok sorrynotsorry!
nem látok fullon, de pl nincs idegenérzés a szememben még meg fájdalom, szal oké vagyok még. ask me on thursday muaha. nagyon furcsa, hogy már így is jobban látok, mint régen lencsével, és így néha odanyúlok a fülemhez, hogy betűrjem a hajam a szemüveg szára mögé, BUT IT'S NOT HERE ANYMORE BIAAATCH!!!
ah. :) már csak addig is, míg eljön az olvaszószemüvegem időszaka, bye glasses! jó lett volna sokkal korábban ezt, mert évek óta kb ugyanolyan a szemem, de hát akkor most :)