2016. március 5., szombat


imádom ka-steve-et.
azerbajdzsán, orbán


"Azért ennek nagyon különböző szintjei vannak. Van az a szint, amikor ugyan A ország vezetői nagyon nem értenek egyet B ország emberijogi dolgaival, de inkább megkerülik ezt a témát, mert gazdasági racionalitások meg minden. Amivel egyébként szintén nem értek egyet, de az egy összetettebb téma. Mindenesetre mind az USÁ-t, mind az eus államokat elég kemény kritika éri minden egyes alkalommal, amikor akár csak egy ilyenbe belemennek. 
És van az a szint, amikor konkrétan egy embertelen rezsimet megy kiszolgálni az ember, támogatni azt az eszmeiséget, amitől az a diktatúra az, ami. Lásd baltás gyilkos, meg a mostani programja, amiről nézzük, mit ír az MTI nyomán az index:
Vasárnap Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó koszorút helyez el a Tisztelet Fasorán, Heydar Aliyev nemzeti vezető sírjánál, majd felesége, Zarifa Aliyeva síremlékén.
Heydar Aliyev az azeri KBG tagja volt 1944-től, 1967-től főtitkára. 1969-ben Brezsnyev kinevezte az Azerbajdzsáni Kommunista Párt Központi Bizottsága főtitkárává, ami tisztségben egészen 1993-ig volt aktív, amikor az elnökséggel együtt átadta fiának (aki a jelenlegi diktátor). Közben 1976-ban a Szovjet Politbüro megfigyelő tagjai lett, majd 1982-ben teljes jogú státuszt kapott, a Szovjetunió miniszterelnök-helyettese és a Minisztertanács tagja lett. Namost én nem tudom, hogy ki mit gondol a Szovjetunióról, és azokról a vezetőkről, akik a konkrét kommunista pártjuk élén 25 éven át vezették az egypártrendszerre épülő államukat, eltiporva minden ellenzéki mozgolódást, és mit gondolunk arról, amikor ugyanez a rezsim rendszerváltás nélkül létezik mind a mai napig. Nekem a kedvencem egyébként Heydarban, hogy nem csak a szovjeturalmat vezette ő az országban, de konkrétan a maffiát is ő irányította. Ez persze kicsit stresszes meló volt, mert amikor a moszkvai ügyészség elkezdett nyomozni az azeri maffia ügyében, akkor kicsit azért noszogatnia kellett Brezsnyevet, de végül a két nyomozó egyikét kizárták a kommunista pártból, a másikat meg kivégezték. Később meg már Gorbacsov alatt (akivel sajna nem volt ennyire jóban) amikor megint indult egy nyomozás, akkor meg isteni szerencséje volt, és pár nap alatt több tucatnyi maffiatag követett el épp öngyilkosságot, így pont nem tudtak volna tanúskodni ellene, a többiek meg valahogy nem akartak. Ahh, good times. Na mindegy, a lényeg az hogy nem sok emberre éri meg azt mondani, hogy rákosibb volt Rákosinál, de ő pont az. Úgyhogy ezt a csávót (nem az országot vagy egy gyerekkorházat vagy valamit, nem, konkrétan az azer Rákosit) most a miniszterelnökünk az ország nevében megkoszorúzza. 
A kormányfő ezután Ilham Aliyev azeri elnökkel találkozik a Zogulban található elnöki palotában. A megbeszélést követően Orbán Viktor Magyar Érdemrend kitüntetést ad át Mehriban Aliyevának, a Heydar Aliyev Alapítvány elnökének, majd a látogatás utolsó programjaként Ilham Aliyev és Mehriban Aliyeva First Lady díszebédet ad a delegációnak.
Szóval miután megkoszorúztuk az azer Rákosit, utána elmegyünk kajálni a fiával, az aktuális diktátorral, és menet közben Magyar KöztársaságiÉrdemrendet adunk a feleségének. Ez egyébként ugyanaz az Érdemrend, amit mi még köztársaságiként ismertünk, csak az alaptörvény átnevezte véletlenül pont ugyanarra, mint ami a Horthy által alapított díj neve volt, hogymikvannak. Na mindegy, a lényeg, hogy a törvény szerint “A Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál”, amit mondjuk eddig sem vett senki komolyan, de hát attól még itt konkrétan az egyetemes emberi értékek gyarapítását dícsérjük meg valakinek, aki a volt diktátor ideológiájának terjesztését célul kitűző alapítvány elnöke, a jelenlegi diktátor felesége, a kamu parlamentben országgyűlési képviselő, a gyakorlatban kb Mészáros Lőrinc feladatait viszi Ilham mellett, és nem kizárt, hogy ő lesz Ilham halála után a következő elnök. (És ha valaki most azzal jön, hogy “de hát az alapítvány csinál humanitárius dolgokat is”, megkeresem személyesen, és élőben röhögöm körbe.)
Szóval ja, engem ezek kicsit zavarnak. Akkor is, ha a magyar wikipédián köztársaság szerepel államformaként, mert hát azt mondja magáról, ez a kedvencem a fenti thredből, könyörgöm, érveljetek még ilyet. :DDDD
Egyébként a Democracy Index listáján Azerbajdzsán hátulról a 19.:


Ebből az utolsó 19-ből a magyar wikipédia 16-ot jellemez valamilyen köztársaságként, amiből 12 pedig jelző nélkül áll. Bár jelentene ez annál többet, minthogy nyomorúságos lakájok úton útfélen arra tudnak hivatkozni, hogy “de hát itt köztársaság van, sőt, választások is”
Tldr: Viktor egy mocskos diktatúra “példamutató tevékenységét” megy megkoszorúzni és kitüntetni Azerbajdzsánba, a nevünkben. Jééj."




8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem értek hozzá, de Szaúd-Arábia nem a Nagy Demokrácia Hazájának legfőbb térségbeli szövetségese? De hosszan lehetne sorolni a nyugat-európai középhatalmak diktatúra- és terrorizmusfinanszírozását Tony Blairtől kezdve Svájcon át a skandinávokig bezárólag. Jól hangzik ez az érték alapú külpolitika, csak az a baj vele, hogy nincs, nem is lesz.

További nagy igazságokért kapcsolj az m1-re!

Üdv,
Csani

írta...

jó-jó, én ezt értem, ezt hívják politikának, de ahogy innen látszik, pluszban ezeket az undorító gesztusokat ráhúzni büszkén, az szerintem kurvára gáz. szopjon faszt a magyar állam csöndben, ahogy mindenki csinálja. de miért kell ezeket mind nyomni mellé? szóval érted. keleti nyitás. persze bazmeg.

Névtelen írta...

Hát, ami azt illeti, számomra ez komoly dilemma. Az egyik vállalja, és büszke suttyóságára, a másik meg eltartott kisujjal kortyolja a grapefruitos sört.

Amúgy lehetne értelme bőven a keleti* nyitásnak. Pl. lehetne több szumó a tévében.

Üdv,
Csani

* Ausztrália az kelet? Vagy nagyon nyugat?

írta...

löl, csrú.
(ráadásul utána néztem, és 3 szumó-évszak van jappánban, és amikor én ott leszek, nem lesz egy darab meccs se :(((( )
ausztrália... nemtom. bat country. de ha jappán távol-kelet, akkor ausztrália pedig távol dél-kelet. vagy? (és új-zéland, ha már itt tartunk?!)

igazából én értékelem a gesztust, hogy legalább szégyellik, és nem tüntetnek ki közben diktátorokat, amikor gondolom, ezt anélkül is meg lehetne oldani, nem? meg a baltás meg ezek mind... szóval érted.

ugyanitt: grépfrútos sör, lol. (egyszer ittam egy kortyot én is! csak kár, hogy sör. utálom a sört. blő.)

Névtelen írta...

Menj máskor.:)

Jaj, ha már kitüntetések...http://eloben.hu/hir/a-francia-koztarsasag-becsuletrendjet-a-szaudi-hercegnek-adomanyoztak - érdekes, amikor Orbán tüntetett ki egy másik szaúdi herceget, akkor arra jól rápörgött az orbánfóbiás "nyugatos" "értelmiség", de most valamiért nem fröcsög a hvg és társai Hollande-ra. Persze egy jó Seres Laci vagy egy még jobb Gréczy Zsolt gyorsan rámutatna az égbekiáltó különbségekre, de én a magam részéről maradnék az ennyit errőlnél.:) Jó, egyébként Hollande-on nem nagyon lepődik meg az ember, miután már-már bushi (vagy talán sokkal inkább blairi) erkölcsi mélységekben lavírozva sikerült Bataclan másnapján(?) hadi offenzívával válaszolni...fő a baloldaliság, ugye.

Üdv,
Csani

írta...

TUDOM BAZMEG TUDOM... még egyszer kell mennem a sakura-ünnepre, majd akkor ^^

igen, hát ez is különösen undi (szaúd-rábia az egyik legundorítóbb állam ilyne szempontból a világon. még türkmenisztán is jobb sztem. csak ott mindneki kurva szegény). mondjuk baloldal, hát azért az orbán-kormányt meg ne nevezzük már akkor jobboldalinak, tiszta kommer egy csomó minden, amit csinálnak. szóval ma már annyira összemosódott minden, kb valaki megcímkézi magát, és akkor az. volt egyszer egy ilyen teszt, amit ki lehetett tölteni, hogy akkor te mit is gondolsz, de már nem találom...

akartam valami értelmeset írni, de 9-től fél tízig bent voltam (mármint nem reggel HHHAHAHAHA), úgyhogy nincs agyam. jó ez az új melóhely.
majd gyere velem jappánba legközelebb szumót nézni!!

Névtelen írta...

Ha lesz ingyen, megyek.

Juj. Orbánnak semmi köze nincs a baloldalhoz. Az, hogy hatalomtechnikailag hasonló húzásai vannak a kommunistának csúfolt, valójában államkapitalista KGST-s rendszerekhez, az egy dolog, de ennek semmi köze a baloldalisághoz, amely a magántulajdonhoz és a teljesítményhez való viszony alapján áll vagy bukik. Orbán abszolút jobboldali.

De mindegy is, mert úgyis alszom.

Üdv,
Csani

írta...

majd elviszlek a feladós hátizsákban, ez nem probléma.
az a baj, hogy:
1. mindig segghülyének érzem magam, amikor veled vitatkozom,
2. így kommentben nem is lehet rendesen :(
de majd ha lesz agyam, eemondom, hogy értem, de egyébként igen, ebből a szempontból igazad van (ofkorsz höh)

én is alszom. holnap 4-re jön a taxi, cserébe délben már akár be is lehetek tépve már egy órája amszterdamban :)
pá!