2023. január 27., péntek

JUST TAKE IT

berlin lakas-thingz:

ajh bazeg, szal atvettem ugye a butorokat 1000 euroert, mikor bekoltoztem, amugy ez tok bejaratott dolog itt, meg nem is bantam, mert egyreszt vannak cuccok (agy, mosogep, konyha, polcok), masreszt kabe egy szal szaraz viragert is kifizettem volna 1000 eurot, ha cserebe megkapom a lakast abban a lelkiallapotban LOL.

na de hogy van egy ilyen tv szett, amit mar akkor lattam, hogy nem fogom soha hasznalni (merhogy nincs tv-m meg mindig since 2008, tan egy nap...), es olyan ize is, nem tetszett mar akkor se, na de hogy el akartam adni, de turelmetlen is voltam meg senki nem irt egy nap alatt, szal vegul ingyen elvihetore feltettem, es most ma elviszik elvileg!!! annyira boldog vagyok! persze egybol otezren irtak, ugyhogy ha ma nem is, holnap valakire ratukmalom tutira. 

annyira jo. a masik opcio a kukasbacsik voltak, akiket ki lehet hivni perszonalis lomtalanitasra. (persze csak nemetul, telefonon lehet, szoval azt meg delegaltam nyuszo hubbyjanak, hogy bookoljon mar nekem bacsikat :D de nemtom, hogy mennyi ido, mig kijonnek... egy het? egy ev???)

mondjuk mindekozben a pinceben meg mindig van egy kurvanagy, gecinehez kanape meg egy nem olyan nagy, de szinten szurrealis nehez matrac, azt el kell vinniuk tutira majd, meg a regi lako csavoja vegre kurvara remelem, vasarnap elviszi a gumiabroncsait, es akkor minden jobb lesz :D 

merhogy az van, hogy 31-ig mindent el kell pakolni a balkonrol, es e pillanatban fogalmam sincs, hogy hova a gecibe rakjam a kis asztalt meg a ket szeket... amugy jo, hogy van, de egy nap majd szerintem azt is lecserelem valami hippi raklapos megoldasra. van meg egy nagy, muanyag napozoagy (ki fogom kurni szerintem), ket napernyo (mondjuk nagy helyet nem foglalnak, szal oket lehet, hogy megkimelem :D), egy osszacsukhato szek a konyhabol, ami ahhoz a "konyhaasztalhoz"  tartozik, amit az elso napomon kitortem tiplistul a falbol, ami kettetorte majdnem a csuklom LEL... 
arrol meg most fogalmam sincs, hogy a haldoklo petrezselymeket a balkoladakkal hova tegyem, hogy ne haljanak meg...

szoval dolgok. 

ket het mulva meg megint bepe, mert koncertezunk, de aztan, AZTAN! szerezni fogok vegre egy kanapet, amin elferunk mind a harman a ket gizsgugyaval, es KENYELMES. 

es aztan meg mar tavasz, AHHH! tavasz es vegre erkellyel!!!! joh, allvanyzat meg minden szar, de akkor is :) 


hat igy.
most meg megyek zabalni es aztan megtolom a melokat.

eh


orbán, te fasz

 🤷‍♀️



2023. január 21., szombat

fat-shaming

 
huh.
ez egy nagyon érdekes cikk (illetve tanácsadós rovat vagy mi) arról, hogy ki hogyan viszonyul a párja testméreteihez. ah. wow.


"(...) I’m not hearing anything about the zillion other factors that go into determining a person’s weight. Like genetics, age, hormones, family history, metabolism, mental health, stress, social pressure, medications, her relationship to her past traumas or abuses or neglects, her history with food and exercise, the messages she internalized about those things growing up, whether or not she’s a perfectionist, what demands are on her life and time and body outside of “diet and exercise,” what her financial situation is, whether or not she has any food aversions or sensitivities, how the pandemic has affected her. "


mindig mindenkinek (és mindennek) annyi, de annyi rétege van, ezt sose felejtsük.

2023. január 17., kedd

mégse dögvész!!! vagy má nemtom.

 
hát bazmeg betegnek még mindig beteg vagyok, de azon kívül az egyetlen pozitív teszten kívül csak negatívokat tudok felmutatni. nem értek semmit. hát vagy az van, hogy az alatt az egy hét alatt átment rajtam a kovid, vagy fals pozitív volt. 

mindenesetre az új google-diagnózisom az arcüreggyulladás, erre aztán tényleg minden tünetem illik. szombaton reggel (5. hét!) megint fullra bedugult orral ébredtem, de aznap elkezdett tisztulni, irdaltan mennyiségű trutyit fújok ki azóta is minden nap, ami tök jó. fül-, torok- és fejfájás azóta is van, szóval vasárnap óta a fejemre nőtt egy sapka, abban alszom és mítingelek, de tényleg :D mára csináltam egy kendőből ilyen turbánt, az kissé talán normálisabban néz ki, mint hogy a bojtossapkámban ülök a callokon lol. 

de szombat óta egyre jobb és egyre jön vissza az energiám, véhégre! abban egyeztem meg magammal, hogy ha visszaesem a héten megint, akkor elmegyek orvoshoz, de eddig, kopp-kopp, úgy tűnik, hogy felívelőben vagyok és jövök kifele. szerencsére geci hideg van és viharos széllökések, néha esővel tűzdelve, külön öröm így fülgyulladással a kutyaséta! 

a csákók eljutottak ide a másodikig, úgyhogy az állvány áll(vány), az nagyon jó, amikor a fúróval rögzítik a falhoz, mert olyan, mintha a koponyádat fúrnák közvetlen. de igazából ez nem volt annyira rossz, mint hogy tegnap reggel 7-kor, még sötétben az út túloldalán ütvefúrózással kezdték a műszakot az útjavítók. soha a kurva életbe nem fogják befejezni, de, ezt már megtanultam, itt berlinben az útjavítás egy többévtizedes sport. én régen aszittem, hogy a precíz németek snájdigul pikk-pakk megcsinálják, de keserűen csalódnom kellett. 

ideillik ez a rendkívül pontos mém a zseniális berlinauslandermemes instáról, az egy csoda :D 



2023. január 12., csütörtök

a fekete dögvész

 
nah, csak elkapott a fekete dögvész (you know, ford fairlane :D), tegnap pozitív lett a tesztem. nagyon hullámzóan voltam, és nyuszó mondta, hogy teszteljek már, mert neki pont ugyanilyen volt a covidja, és tényleg. de hogy hogyan miért most, azt már nem tudom. múlt héten, szerdán tuti teszteltem, mert csütörtökön mentem volna orvoshoz vérvételre (de belázasodtam, szóval amúgy se mentem), és az negatív volt. vagy egyszerűen ilyen lassan jön ki rajtam, amit a családtól hoztam (nem volna annyira meglepő, én ilyen lassú reagálású, későn érő lény vagyok), vagy tényleg az volt, amit a cili mondott, hogy a családtól óvakodtam, aztán szilveszterkor erni szülivacsoráján szoptam be az iguánában... igazából mindegy is. legalább most van, amikor nincs semmi betervezve, nem utazás/koncert/akármikor. jellemzően negyedik hete vagyok beteg, és most egy menstruáció is megkoronázza :D 

ma elkezdték a házat felbarikádozni a munkásarcok, egész évben szigetelnek, móka lesz, még nem értek ide a másodikra, de kivi leszek. mondjuk sötétítőfüggöny van, szal whatever. majd behúzom, mikor itt mórikálnak előttem. remélem, nem fogják valamivel beborítani kívülről, hogy egy évig semmi napot ne kapjunk, mert akkor kiugrom a balkonról. (az állványzatra lol.)

úgyhogy most szenvedgélek, remélem, már lassan kigyógyulok, mert kezd elegem lenni... annyi teát és neocitránt iszom, mint egy egész náthás anglia (és big up a görög/török hegyiteának, IMÁDOM. a kamillateától kábé hányok, de ez egy csoda.). és online vásárolgatok, igazából hirtelen mindent meg akarok venni, amit évek óta akartam meg szükség volt rá :D de olyan jó leárazások vannak! sporttáska megérkezett és pazar. fogalmam sincs, miért választottam ezt a randa neonnarancssárgát, utálom a narancssárgát, mégis tetszik... meg a reptéren tuti felismerem majd.

már csak három csomagot várok :D de az egyik nyuszóék kariajija.

na pá! tékker


2023. január 10., kedd

voda or mega?

 



i mean, tru



2023. január 9., hétfő

new year, old girl



mindig szoktam ilyen évösszegzőket, de hajlamos vagyok csak a jóra emlékezni, mindenesetre 2022 szopó volt, de kinek nem. on the other hand, persze jó dolgok is történtek, nagyon jók.

szóval, 2022 nem enged, rám küldött valami nemkovid megfázást, a negyedik hete basz keresztbe, még mindig haldoklom bazmeg... legalább karácsonykor nem mertem nagyon ölelkezni a nátha miatt, így a család kovidját legalább nem kaptam el. má még az kellett volna, dzsízasz. ma délután fordulópont jött, mert egy nagy takonygócot kifújtam, és most kapok levegőt a jobb orrlukamon! délután mindig elviselhetőbb, aztán este meg reggel jön a láz...

nade annyit mondhatok, hogy megvettem a repjegyet costa ricára, és ha fene fenét eszik is, én bizony elmegyek! kivettem három hét szabit (DURRRVA), úgyhogy úgy fest, március végén végre elmegyek nyaralni!!! annyira izgatott vagyok, úristen... úgy döntöttem, hogy elbaszom a pénzem, és autót bérelek meg minden. elvégre napikának igaza volt: az utazásra költött pénzeket soha nem bántam meg. abban is tuti biztos vagyok, hogy radikálisan jobban fogom érezni magam mentálisan és fizikailag is, ha elmegyek nyaralgatni. 

már csak kéne egy fürdőruha...

és rajtam van a szörnyű vásárolhatnék is, igaz, amiket eddig rendeltem, az elkerülhetetlen volt, péel laptop táska, mert mindenféle baszban hordom folyton haza a laptopot, amit apukámtól kaptam, és nagyon fenszi meg drága, és mindig minden kiesik, összenyomódik, izébizé, szal kellett. (ugyanitt valaki meg tudja magyarázni, hogy miért nincs olyan laptoptáska, amely egyszerre praktikus, értsd belefér a kábel, egér, külső vinyók stb. DE nem néz ki irdatlan csúnyán?!?)
meg utazótáska, mert hazafelé január 1-jén leszakadt a pántja annak, ami volt, mikor pakoltam be a kocsiból, mondjuk amúgy is már lukas volt meg minden, és ez volt az utolsó húzása, kikúrtam a kukába mérgemben. úgyhogy most várom a nagyon szépséges új táskát, amivel majd san joséba érkezem igen lazán (legalábbis kurvára remélem, rémálmom ez a légitársaságos csomagelhagyás...). jó, ezzel fogok érkezni budapestre is, na :D 

sajnos telefont is kell vennem, ami mindig pain in the ass, főleg, hogy hatmilliárd fajta van... de most úgy döntöttem, hogy kicsit többet szánok rá, mert ez az occsó xiaomi a sírba tesz már lassan. szal kiderült számomra, hogy itten nyugaton sokkal olcsóbbak a telefonok, de így amit kinéztem (700 eur), az konkrétan HETVENEZER forinttal drágább magyarországon... WHAT?! én ezen teljesen lehidaltam... gondoltam, hogy van pár ezer esetleg tízezer eltérés, de ez azért durva. mindig elfelejtem, hogy magyarország jobban teljesít, ajh zsófia, te kis buta... :///


tudtátok, hogy costa ricában vadon élnek lajhárok, tukánok és kolibrik is?!? meg majmok meg minden egyebek, de LAJHÁROK?! TUKÁNOK?!?! KOLIBRIK!!! ah. AKAROM MINDET!!! mondjuk azt a tippet is kaptam, hogy a majmocskákat majd kevésbé fogom cukinak találni, amikor minden hajnalban az ordításukra ébredek... de szerintem meg de :)))



2023. január 2., hétfő